top of page

Omgeving

Foz beach kite
FOZ DO ARELHO

Het strand van Foz do Arelho is ons favoriete strand en niet toevallig het dichtste bij de villa. Dit strand ligt aan de ingang van de lagune van Óbidos, die op vele plaatsen ondiep is. Een ideale plek dus voor kinderen om er te spelen. Aan de lagune in Nadadouro is er een watersportclub. De Oceaan is eerder geschikt voor geoefende surfers. Buiten het seizoen is de lagune zeer populair bij kitesurfers. In Foz do Arelho vind je ook heel wat bars en restaurants.

Obidos
ÓBIDOS

Dit betoverende, autovrije stadje is helemaal omgeven door 14e-eeuwse gekanteelde muren. Het is er heerlijk om door de kleine straatjes te kuieren. Bovenop de heuvel staat het kasteel dat nu een pousada (hotel) is. In elk seizoen valt er wel iets te beleven. Van midden juli tot begin augustus is er een middeleeuwse markt. Van eind november tot begin januari is Óbidos ondergedompeld in kerstsfeer met heel wat activiteiten, zoals een schaatsbaan, een slide, draaimolens, ...

Middeleeuwse markt

IMG_5674.JPG
SÃO MARTIHO DO PORTO

São Martinho do Porto is een levendige badplaats aan een schelpvormige baai. In de zomervakantie zijn er hier heel wat activiteiten. Je vindt er ook heel wat goede restaurants. Vanuit São Martinho kan je een wandeling door de duinen maken naar Salir do Porto via een houten pad.

Caldas park
CALDAS DA RAINHA

Caldas da Rainha betekent "warmwaterbronnen van de koningin". In deze niet zo toeristische stad is het toch heel aangenaam om te wandelen in de straten rondom de Praça da República. Wandel ook eens naar het park, waar je kan gaan roeien, of waar de kinderen kunnen spelen in het speeltuintje. De stad is ook beroemd om zijn faience en keramiek. Elke dag kan je op de Praça da República terecht voor vers fruit en verse groenten. Verse vis koop je er in de vismijn.

Caldas da Rainha

Peniche
PENICHE

In Peniche kan je het 16e-eeuwse fort bezoeken dat tijdens de dictatuur van Salazar als gevangenis werd gebruikt. Aangezien Peniche de tweede grootste vissershaven van Portugal is, vind je hier ook vele goede visrestaurants. Vanuit Peniche kan je een boottocht maken naar de Berlenga eilanden. Je kan er gaan wandelen, zemmen of de zeevogels bewonderen die er zich massaal komen nestelen. 2 km van Peniche ligt Baleal, met mooie stranden, en ook geliefd bij surfers.

Feeling Berlenga

Berlengaturs

20230410_105528496_iOS.jpg
NAZARÉ

Nazaré is een drukke badplaats met een langgerekt zandstrand. Met de kabeltrein kan je naar de Sítio, bovenop de kliffen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op Nazaré. Aan de andere kant van de rots heb je het beroemde Praia do Norte, waar er in de herfst en de winter internationale surfkampioenschappen worden gehouden. De golven zijn hier dan soms zo hoog dat er menig record wordt verbroken. Probeer in Nazaré ook eens één van de vele visrestaurantjes.

Praia do Norte

Nazaré

Batalha
BATALHA

De dominicaanse abdij van Batalha is een meesterwerk van Portugese Gotiek. Het is gebouwd ter ere van de overwinning van de Portugezen op de Spanjaarden in de 14e eeuw. Dit klooster staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. In de abdij liggen ook twee onbekende soldaten uit de Eerste Wereldoorlog begraven. Op regelmatige tijdstippen kan je hier de aflossing van de wacht bijwonen.

Klooster van Batalha

Alcobaca
ALCOBAÇA

De grootste kerk van Portugal vind je in Alcobaça, bij het cisterciënzerklooster van Santa Maria. In de kerk liggen Inêz de Castro en Peter I begraven, de Portugese Romeo en Julia. Heel indrukwekkend in dit klooster is de keuken die 18 meter hoog is en boven een zijrivier van de Alcôa ligt. Ook dit klooster is Unesco Werelderfgoed. Op zondag vind je op het grote plein voor de kerk een brocantemarkt. Of ga eens één van de vele typisch Portugese gebakjes proeven in de Pastelaria Alcôa.

Klooster van Alcobaça

Dino park entrance
DINO PARQUE LOURINHA
IMG_5787.JPG
BUDDHA EDEN BOMBARRAL

Dit splinternieuwe park is zeker een bezoekje waard met kinderen. Hier kan je meer dan 120 replica's van dinosaurussen op ware grootte bekijken. Het is niet toevallig dat dit park hier gebouwd is. In de regio zijn er allerlei fossielen gevonden van dinosaurussen. Je kan deze zien in het museum voor je het park bezoekt. Voor de kleinsten is er een speeltuin waar ze in het zand fossielen kunnen opgraven. Oudere kinderen kunnen er uit een blok een skelet of fossiel kappen.

Website Dinoparque

Deze wonderlijke tuin van 35 hectare, gelegen tussen de olijf- en wijngaarden, is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Naast prachtige planten en bloemen, vind je hier ook Aziatische, Afrikaanse en hedendaagse sculpturen. Het is eigenlijk het domein van de Quinta dos Loridos, een wijndomein. Wanneer je de tuin verlaat, kan je ook de wijnen van het domein proeven en kopen.

Website Buddha Eden

Voor diegenen die niet genoeg kunnen krijgen van het culturele aanbod, kunnen we volgende uitstappen zeker aanbevelen:

- Lissabon: de stad aan de Taag, met zijn gezellige straatjes en brede boulevards, authentieke restaurants en bars, maar ook trendy zaken, het nieuwe gedeelte met o.a. het Oceanarium,... Geschikt voor een daguitstap, maar ook voor een extra verlenging van je verblijf.

- Sintra: op iets meer dan een uur rijden vind je deze betoverende plek. Je kan er enkele paleizen bezoeken, waaronder het Palácio Nacional, met zijn kenmerkende witte schoorstenen, en het Palácio da Pena. Je kan in Sintra de bus of een tuk-tuk nemen om al dit moois te gaan bekijken.

- Mafra: het Palácio -Convento van Mafra, een imposant barokpaleis annex klooster.

- Coimbra: de universiteitsstad, en in de buurt Conimbriga, de grootste Romeinse opgraving in Portugal.

- Tomar: Convento de Cristo, met een Tempelierskasteel

- Fátima: een bedevaartsoord

bottom of page